miércoles, 23 de mayo de 2012

VALL DELS ALFORINS

El passat diumenge visitàrem aquesta vall estepària cerealista, situada a l'interior de la Comunitat, en la seua major part entre els termes de Fontanars i Villena.
Variats cultius de cereals, vinyes, oliveres, i fruitals, junt a amples arees de vegetació natural, creen un mosaic molt interessant.

Primavera a la Vall dels Alforins

Els "primillares" són edificacions creades per a que s'ínstalen a la primavera parelles reproductores de Xoriguer petit (Falco naumanni). Les que mostren les imatges es troben dins del perimetre vallat d'un embassament, fruit de les mesures compensatòries realitzades per a pal.liar la perdua d'hàbitat que ha provocat.



Xoriguer petit

Ens explica Marta Romero, que treballa a la vall, que els darrers anys s´han alliberat als "primillares" polls d'aquest falconet migratori, per tractar de que en darreres primaveres tornaren per a reproduirse allí.
Amb cinc parelles ja instalades enguany, sembla que el projecte dona fruits.


Xiriguer petit

Mussol ocupa

Entre altres aus observàrem a la vall calàndria (melanocorypha calandra), cogullada vulgar (galerida cristata) y fosca (g.theklae), terrerola (calendrella brachydactyla),cotoliu (lullula arborea), ... i destacar la gran abundància de conills per tot arreu.


Cogullada fosca
Calàndria
Salut!
Jose Llácer

No hay comentarios:

Publicar un comentario