saludos a todos/as...

A arrel de la destacada cita hivernal d'onze morells de mar fosc a gener de 2009 es congrega al port del Grau de Gandia un grup de joves interessats per aquests inusuals ocells. Però no és aquest l'unic interés comú entre ells, sino també l'afany per la conservació i el coneixement de la natura, i la il·lusió de treballar junts. Així naix aquest jove col·lectiu que intenta donar a conèixer les aus i la natura saforenca per tractar així de valorar-la i estimar-la com mereix.
jueves, 10 de diciembre de 2009
Los negrones...ya estan aquí
saludos a todos/as...
miércoles, 9 de diciembre de 2009
El Morell viatja a la llacuna de Gallocanta
Des del centre de informació, entre Tornos i Bellos, ens sorprenem al veure tal quantitat de grues juntes i aprofitem per a fer fotos a un grup que pastura molt prop.
Per la zona circumdant a la llacuna també observem altres espècies; en busca de les grues pels camins entre els camps observem alguns grups d’ortega (Pterocles orientalis) i de cornella negra (Corvus corone); no falten els grans bàndols de fringíl•lids majoritàriament passerells, pot ser amb carganeres, pinsans, etc.; confosos amb el terreny s’amaguen els alàudids com les cogullades i les terreroles vulgars (Calandrella brachydactyla); xoriguers i arpellots de marjal i pàl•lids (Circus cyaneus) són les rapinyaires més comunes, sense contar un falcó pelegrí; fins i tot encara trobem alguna orandella en plena migració.
En amagar-se el sol arriba el moment clau. Sobre una xicoteta lloma junt a l’ermita de “La Virgen del Buen Acuerdo”, ornitòlegs de tota la península esperem l’arribada de milers de grues que han estat pasturant tot el dia per l’estepa cerealista. Castigats pel fred busquem refugi en la mistela, quan casi a fosques, comencen a arribar sorollosos núvols de grues que poc a poc es sedimenten per tota la llacuna.
Encara eufòrics pel fantàstic espectacle decidim sopar a Calamocha i amb la panxa i el gust ben satisfets anem a l’alberg Allucant a passar la nit.
El diumenge abans d’eixir el sol tornem a l’ermita de la nit anterior, on de nou observem els majestuosos bàndols de grues alçar el vol i escampar-se pels camps de tota la contornada en busca de gra.
Amb una llum no massa bona aconseguim vorer les espècies que alberga la llacuna de Gallocanta: un nombrós grup d’ànecs predominat pel collverd s’alimenta l’aigua junt a cullerots, siverts, ascles (Anas strepera), piulons (Anas penelope) i ànecs blancs (Tadorna tadorna); un arpellot de marjal s’alimenta de les restes d’un cadàver; 3 siglots becuts (Numenius arquata) passen casi desapercebuts prop de l’aigua.
Abans de tornar tenim temps de donar-li la volta a la llacuna observant enormes bàndols de fringíl•lids formats per exs. de pardal roquer (Petronia petronia), pinsans, passerells i carganeres, fins i tot una àguila reial es posa a una lloma propera.
Al nostre pesar arriba l’hora d’anar-nos-en no sense quedar captivats per la màgia d’aquest paratge únic.
Text i Fotos: Toni Mulet
sacre invierno
-Garza real (1)
-Garzeta común (2)
-Garcilla buellera (4)
-Estornino pinto (1)
-Estornino negro (abundante)
-Lavandera blanca (abundante)
-Lavandera cascadeña (1)
-Bisbita común (al menos tres)
Este Martin pescador que no hubo forma de cogerlo mejor.
-Cernicalo Común (4)
-Alcaudón real (que siempre está por ahí)
-Mosquitero común (abundante en el río)
y practicamente todo el transecto; Curruca capirotada, cabecinegra, petis...etc
La semana que viene haremos el censo, a ver si os animais!!!!
un saludo!Alberto
martes, 24 de noviembre de 2009
Observacions al port de gandia 18/11/09
.jpg)
jueves, 29 de octubre de 2009
EL MORELL EN ITALIA


jueves, 3 de septiembre de 2009
Retrospectiva
lunes, 29 de junio de 2009
Censo Corriol camanegre
La semana pasada se realizó el segundo transecto
del censo de Chorlitejo patinegro que la Asociación El Morell ha asumido realizar a partir de este año entre la desmbocadura del Serpis y Oliva.
En este segundo transecto se han contabilizado más parejas reproductoras y evidentemente se han observado mayor número de pollos que en el primero, tambien se ha constatado la reproducción de Chorlitejo chico en la Desembocadura del serpis.
El año que viene mas y mejor!
Salut!
Papamoscas gris
miércoles, 10 de junio de 2009
seminari: biodiversitat de les aus forestals mediterrànies
M'enterat de que van a fer un seminari sobre la biodiversitat de les aus forestals mediterrànies en el CEMACAM Font Roja els dies 18-19 de Juliol impartit per José L. Cantó Corchado. La matrícula son 20€ (inclou assistència, documentació i menjar) i la plaça es solicita en ServiCAM Telf:902-44-43-00.
Us deixe el link del CEMACAM Font Roja amb l'actividad.
http://obrasocial.cam.es/ES/Centros/Paginas/CentrosN1.aspx?idtipo=7&idcentro=1903&idprogramacion=16734
Per cert, aconselle que aneu a la marjal a pegar una volteta, que encara que l'aigua està molt verda, estan totes les aus amb els pollets. Aquest es el segon any que nidifica la parella de Anade Real (Anas platyrhynchos), enguany amb 4 pollets, un menys que l'any passat.
¡Salut!
miércoles, 27 de mayo de 2009
domingo, 17 de mayo de 2009
CENS DE CORRIOL CAMANEGRE Gandia-Oliva
El 14 de maig quedem a les 7:45 del matí en la cafeteria de la universitat per desdejunar i començar amb el cens. Sobre les 9:00 h. els presents Alberto Martín, Pep Pérez, Rafa Gonzàlez i jo mateixa (Toni Mulet) comencem el transsecte trobant varies parelles reproductores.
Cal nomenar la forta pressió turística a la que està sotmesa l’àrea de nidificació d’aquest ocell que en molts cassos pot suposar el fracàs de la reproducció. Per a amortir aquest impacte, podem proposar la limitació de pas per algunes zones determinades de nidificació a través de barreres amb cordes i cartells explicatius per evitar el transit durant l’estiu i facilitar la viabilitat de la reproducció de l’espècie.
A més, hem pogut observar les següents espècies durant el transsecte:
- 14 exs. de pilot Pernis apivorus
- 3 exs. de mascarell Morus bassanus (un adult i dos subadults) en direcció Sud
- 1 ex. d’àguila pescadora Pandion haliaetus en direcció Nord
- 1 ex. de garsseta blanca Egretta garzetta
- Xatrac becllarg Sterna sandvicensis
- Gavina mediterrània Larus cachinans